Blogi


Energiapuhdistuksesta

tuntu 04.03.2012

Vanha suomalainen sanonta “riita puhdistaa ilmaa” voidaan kytkeä fengshuissakin käytössä olevaan energiapuhdistukseen. Kodin energiapuhdistusta suositellaan muutettaessa uuteen kotiin, sairauden tai riidan jälkeen, rojunraivauksessa, suurten elämänmuutosten yhteydessä tai milloin tahansa kun halutaan muokata kodin energiaa paremmaksi. Suosittelen energianpuhdistusta aina ennen, kuin käytät kodissasi fengshuitehosteita. Näin keväällä energiapuhdistus tuntuu irtoavan meistä kuin luonnostaan. On kiva pestä ikkunoita, putsata paikkoja ja vaihtaa kotiin kevään ilme.

Miksi energiapuhdistusta sitten tehdään? Sen tarkoitus on tuoda kotiin hyvää chi energiaa ja poistaa uuden energian tieltä vanhaa. Erilaisia energiapuhdistusmenetelmiä tunnetaan useissa kulttuureissa, kuten intiaanien rumpuseremoniat, tiibetiläiset rituaalit joissa käytetään yrttien ja suitsukkeiden polttamista raskaan energian poistamiseksi ja meille ehkä tutumpi tapa  joulusta, jolloin kuusi viedään ulos symbolisesti uuden vuoden tieltä. Mielestäni energiapuhdistus on kuin kodin hengitys. Välillä on hyvä hengittää keskittyneesti syvään uutta raikasta ilmaa ja myös tietoisesti hengittää (siivota) ulos vanhaa.

Energiapuhdistus ja space clearing ovat laajoja teemoja, joita käsitellään useissa fengshuikirjoissa ja -opeissa.

Seuraavassa on kevään sisääntoivottamiseksi muutama vinkki, joilla pääsee heti alkuun. Mikäli olet kiinnostunut teemasta laajemminkin, suosittelen tutustumaan esim. Karen Kingstonin kirjoihin aiheesta.

Energiapuhdistuksen ensiaskeleet

Tee siivouksesta meditointiharjoitus, eli keskity syvästi tekemääsi ja nauti siitä mitä teet. Voit pukeutua punaiseen, se saa sinuun tulen voimaa ja lisää inspiraatiota. Nauti matkasta, älä pelkästä lopputuloksesta. Ota koko perhe mukaan, jokaiselle – pienimmällekin – löytyy sopiva homma.  Näin kaikki asujat arvostavat siistiä kotia ja nauttivat siitä entistä enemmän. Voitte tuoda siivouksen lopuksi kotiin kukkia tai sytyttää kynttilät, jotain mikä on kaunista ja toimii palkintona hyvin tehdystä työstä.

1. Siivoa. Voit tehostaa siivoamista rytmikkäällä musiikilla. Se inspiroi sinua siivoamaan, mutta myös puhdistaa ja ravistelee kodin rakenteita.

2. Pese ikkunat. Myös ikkuinoista tulee kotiin uutta chitä. Puhtaiden silmälasien läpi maailma näyttää kirkkaammalta.

3. Aktivoi kotia hyvillä tuoksuilla. Suitsukkeet, aromaattiset öljyt, tuoksukynttilät ym. ovat hyviä tuoksuntuojia. Voit laittaa muutaman tipan eteeristä öljyä siivousveteen ja saat kotiisi raikkaan ja miellyttävän tuoksun.

4. Kaikkea ei tarvitse siivota kerralla. Tee itsellesi lista, jossa on pieniä tehtäviä joka päivälle. Näin aktivoit kotia päivittäin ja kodinhuoltotyöt eivät kasaannu yhdelle päivälle.

5. Kun käyt tavaroitasi läpi, voit halutessasi jaotella tavaroita näin:

– roskiin menevät
– korjattavat
– kierrätettävät
– myytävät
– lahjoitettavat
– säästettävät

Harkitse tarkoin mitä säästät. Kannattaa miettiä todella jokaisen esineen kohdalla: Rakastanko tätä, tuottaako tämä minulle iloa, tarvitsenko todella tätä.

If you want to change your life, move 27 things in your home. – Chinese proverbOta yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest