Blogi


Fengshui ja kivet

tuntu 08.08.2012

 

Kiviä käytetään fengshuityöskentelyssä tehosteena. Niillä voidaan tuoda tilaan kaivattua maaelementtiä ruokkimaan viiden elementin kiertoa tai tukemaan baguan maa-alueita (2,5,8).  Kivillä uskotaan olevan puhdistavia ja parantavia voimia. Lisäksi ne ovat tosi kauniita.

Fengshuissa ajatellaan, että ihmisen ei pitäisi etääntyä liiaksi luonnosta. Asuinsijankaan ei tulisi olla liian kaukana luonnosta, vaan kotona olisi hyvä olla luonnonmateriaaleja. Puuhuonekalut, huonekasvit, luonnonmateriaalit tekstiileissä, kivet ja kivestä tehdyt asiat ovat omiaan tuomaan luontoa lähelle asujia. Kiviä voidaan käyttää myös puutarhassa tuomaan pysähtyneisyyttä ja rauhallista jin-energiaa. Erityisesti isot kivet ovat energialtaan viileitä, rauhallisia ja hiljentäviä.

 

 

 

 

 

Tässä joidenkin kivien ominaisuuksia sekä tietoa niiden käyttämisestä fengshuitehosteena.
Kivistä löytyy paljon lisätietoa ja hyvää kirjallisuutta.

1. Ruusukvartsi
Yksi rakkauden kivilajeista. Se auttaa vähentämään emotionaalista stressiä ja vihaa. Se puhdistaa, lisää hyväksyntää, rauhaa, eheytymistä ja huolenpitoa. Hyvä paikka ruusukvartsille on baguan alue 2 (rakkaus ja ihmissuhteet). Niitä on hyvä laittaa tälle alueelle kaksin kappalein.

2. Vihreä turmaliini
Turmaliiniä on useita värejä. Vihreä turmaliini rohkaisee ja antaa ryhtiä käytännön elämään kuten työ- ja talousasioihin. Se auttaa olemaan realistinen, optimistinen ja työskentelemään tavoitteiden saavuttamiseksi. Myös stabiilisuus ja mukavuus liittyvät tähän kiveen. Tätä kiveä voi käyttää baguan alueilla 1 (ura), 4 (vauraus) sekä 9 (maine ja menestys).

3. Topaasi
Topaasiakin on useita värejä. Itse valitsin sinisen topaasin vihkisormukseeni sen hyvien ominaisuuksien takia. Topaasi valaisee elämänpolkua ja lisää optimismia ja “elämä kantaa” -asennetta. Se on hyväksi intuitiolle ja sisäiselle viisaudelle. Se auttaa kantajaansa näkemään, mitä tarjottavaa hänellä on kanssaihmisille. Se auttaa vapauttamaan sisäiset voimat hyviin tarkoituksiin. Erityisesti sininen topaasi sopii baguan vedenalueelle 1 (ura, elämänpolku) sekä luovuuden alueelle 7.

“Stones were used to collect and spread energy from the heavens and the earth, to charge up an vitalize an area.”
The Feng Shui Bible, Simon Brown

kivien symbioosiOta yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest