Blogi


Kuka sisustaa teinin huoneen?

tuntu 20.09.2011

Lastenhuone 3Lastenhuone 2Sisustuksesta innostunut äiti on halukas toteuttamaan visioitaan myös lastenhuoneessa. Muodissakin oleva täysin valkoinen sisustus ei minusta ole paras avain lastenhuoneen värimaailmaan. Suosittelisin vaaleaa sisustusta vain siinä tapauksessa, että lapsi itse näin ehdottomasti haluaa.

Lastenhuoneessa voi irrotella väreillä. Lapsen ja nuoren huonetta remontoitaessa tai sisustettaessa on paras asiantuntija aina lapsi tai nuori itse. Jos äitiä alkaa armottomasti ahdistaa lapsen toivoma väri ,niin mitäs sitten tehdään? Lapset ovat viisaita. He tietävät mitä he tarvitsevat. Äidin kannattaa miettiä kuuluuko teininhuone hänelle vai teinille – yritänkö kenties hallita huonetta ja samalla tehdä siellä asujaa mieleisekseni.

Yksi tärkeä osa lasten ja nuoren huonetta on sänky. Pienille lapsille sänky on pesä ja turva. Liinavaatteiden kuvioihin ja materiaaleihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Luonnonmateriaalit ja rauhalliset kuviot antavat osaltaan rauhallisen jin-ympäristön unelle. Myös teinille rauhallinen uniympäristö ja sängyn turvallinen sijainti on hyvä juttu. Sängystä olisi hyvä nähdä ovelle, mutta sitä ei mielellään sijoiteta oven ja ikkunan väliin suoralle linjalle. Nuori saa ehdottomasti käännellä ja väännellä huonekalujen järjestystä ja yhdessä ideoimalla voidaan hakea hyvät paikat sängylle, työpöydälle ja kaverien kanssa hengailulle. Tietokoneen paikka ei ole nukkumatilassa. Jos vain mahdollista, sille etsitään paikka jostain muusta tilasta.

Lastenhuoneilla on taipumus mennä sekaisin ja tavarat ovat hujan hajan. Ehdotan nalkutuksen ja painostuksen tilalle hyvää esimerkkiä – miten siivoamisesta voi tehdä hauskaa puuhaa. Hyvä musiikki soimaan ja menevät muuvit kehiin.

 

Lastenhuone

Kuvat vuoden 2011 asuntomessuilta.Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest