Blogi


Lastenhuoneen fengshui

tuntu 04.05.2013

 

Lastenhuoneessa on kaksi tärkeintä tehtävää: nukkuminen ja leikkiminen. Nukkumisen kannalta levollinen ja rauhallinen tila olisi paras.

Leikkiä taas tukevat iloiset värit, erilaiset muodot ja lelut. Voiko huoneen jakaa näihin kahteen funktioon?

Lapsen huone on hänelle kodin tärkein huone. Jos samassa huoneessa on useampia lapsia, olisi hyvä järjestää jokaiselle asujalle oma soppi. Lapselle oma huone on paikka, jonka hän tuntee privaatiksi ja turvalliseksi. Se on olemassa vain häntä varten. Lapselle hyvä on levollinen, mutta inspiroiva tila.

Pyri järjestämään säilytystilaa, joka on lapsen käytettävissä: ei liian korkealla tai vaikeasti avattavissa.
Jos huone on täynnä tavaraa, ei chi pääse virtaamaan vapaasti.

Asuja on asiantuntija. Lastenhuone ei ole äidin tai isän aluetta, vaan siellä tärkein asiantuntija on lapsi itse. Mistä asioista ja esineistä lapsi pitää, mitkä ovat hänelle tärkeitä juttuja? Millaista tukea hän tarvitsee kasvuun ja kehitykseen?

Ota lapsi mukaan kun teette huoneeseen väri- ja materiaalivalintoja tai kun valitsette uusia mattoja, verhoja tai muita tekstiilejä.

IMG_4078

SÄNKY

Sängyn materiaaliksi suosittelen puuta. Puu on hyvä valinta maadoittavien ominaisuuksiensa takia. Puu on hyvä tuki myös kasvavalle lapselle elementtinä.

Kerrossängyt ovat haasteellisia, sillä alasängyllä nukkujaan kohdistuu sha- energiaa. Jos kerrossänky on ainoa mahdollisuus, sijoitetaan isompi tai vahvempi lapsi alasänkyyn.

Lastensängyissä olisi hyvä olla laidat ja päädyt. Sänkyä ei sijoiteta mielellään ikkunan alle. Kapteenin asema eli näkymä ovelle on suositeltava.

Sängyn päällä ”roikkuvat” asiat toimivat samoin kuin kerrossänky sekä voivat kerätä pölyä. Näidenkin hankkimista ja sijoittamista pohtisin kaksi kertaa.

IMG_5708

 Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest