Blogi


Miksi näillä sivuilla ei ole “ennen ja jälkeen” kuvia?

tuntu 17.07.2011

Sisustuslehdet ja kauniit sisustuskirjat esittelevät usein muutoskohteita näyttävillä ennen – ja – jälkeen kuvilla. Koska fengshuissa ollaan myös tekemisissä kodissa tehtävien sisustusratkaisujen kanssa mietin pitäisikö tekemiäni projekteja esitellä samaan tyyliin.

Mielestäni fengshuissa on enemmän kysymys sisäisestä muutoksesta, joka heijastuu myös kotiin. Toki ensin koti voi muuttua ulkoisesti, mutta usein siitä seuraa myös muutoksia ihmisen olemukseen, ajatuksiin ja energiaan.

Siksi näille sivuille onkin koottu ihmisten kokemuksia ja kertomuksia fengshuin vaikutuksista. Muutokset voivat olla kodissa, tai ne voivat tuntua asujissa. Jokaiselle kokemus on erilainen ja ainutkertainen. Ei siis ole olemassa täydellistä kuvaa “hyvästä” tai “huonosta” fengshuista. Fengshui on aina suhteessa kodissa asujiin, yritykseen ja sen työntekijöihin. Toisaalla tarvitaan energisyyttä, inspiraatiota ja tilaa, kun toisaalla fenghuilla luodaan ja tuetaan hiljaisuutta, rauhaa ja hiljentymistä. Fengshuissa käytetään myös erilaisia tehosteita, joilla voimme voimistaa tiettyä elämänaluetta tai toivettamme. Kaikilla esineillä on oma energia ja tuntu. Eri ihmisille eri asiat, esineet, kuvat ja materiaalit edustavat eri asioita. Jollekin kuva linnusta voi symboloida vapautta, tulevaisuutta, lentämistä, kotoa muuttamista – toiselle sama kuva näyttäytyy neutraalina tai jopa pelottavana. Siksi kotimme ja siellä käytettävät tehosteet valitaan aina asujien mukaan. Konsulttina minulle on hyvä tulos, jos konsultoinnin jälkeen asujat huomaavat muutosta toivomaansa suuntaan. He itse tietävät ja tiedostavat kotona tehdyt muutokset ja miksi ne on tehty. Kotona vieraileville ihmisille koko muutos ei välttämättä edes näy.

Näiltä sivuilta ei löydykään säväyttäviä kuvia kohteista ennen/jälkeen. Tärkeämpää on se, mitä muutoksia ja vaikutuksia kodissa asujat tai toimistossa työskentelevät huomaavat. Fengshuin avulla tulemme entistä tietoisemmaksi omasta ympäristöstään ja sen vaikutuksesta meihin.

 Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest