Blogi


Miten ympäristö vaikuttaa meihin?

tuntu 11.10.2011

Olisi hyvä, jos oppisi tunnistamaan milloin ympäristö tukee meidän hyvinvointiamme ja milloin se ei edistä sitä. Tämä kuulostaa helpolta ja nopeasti arvioituna olemme aika hyviä siinä – vai olemmeko? Toiset “sietävät” negatiivista energiaa ympärillään paremmin kuin toiset. Joskus emme tunnista mistä aikaansaamattomuus, levottomuus, pahaolo tai kehon epämääräiset tuntemukset tulevat.

Kuulin tänään ystävältäni, että heillä miehen harrastukseen liittyviä, ulkomuodoltaan aseita muistuttavia, harrastusvälineitä (eivät siis ole oikeita aseita) säilytetään sängyn alla. Olimme juuri keskutelleet lounasaikaan makuuhuoneen fengshuista ja todenneet että sängynalusta ei ole hyvä paikka minkään säilyttämiselle. Makuuhuone on paikka jossa rentoudutaan, eheydytään, levätään ja hiljennytään jin-energian äärelle.

Yhdessä tuumasimme, että ehkä noille harrastuskapineille olisi hyvä löytää joku muu säilytyspaikka. Vaikka ne sinänsä eivät ole vielä aiheuttaneetkaan mitään, ei omaa sietokykyä kannata aina loppuun asti testata. Se riittää syyksi, että se ei tunnu hyvälle.

Kotona olemme usein herkempiä ympäristöllemme. Siivoamme, järjestämme ja teemme kodistamme viihtyisämmän paikan. Tämä kauneus ja estetiikan taju ei aina ulotu työpaikalle asti. Työhuoneessa “siedämme” epämääräisiä, epäergonomisia ja joskus jopa epäinhimillisiä olosuhteita. Siis tilassa, jossa vietämme päivittäin lähes kahdeksan tuntia. Aina työoloihin ei voi vaikuttaa, mutta kokosin seuraavaan ajatuksia, joihin voimme vaikuttaa. Näitä voi soveltaa sekä toimistoon että kodin työpisteeseen.

Vinkkejä stressin minimointiin

•  Kävele kysymään neuvoa työkaverin luokse aina kun mahdollista – vältä turhaa sähköpostia.
•  Tee työtilastasi viihtyisä ja työtehtävääsi tukeva.
•  Huolehdi, että sinulla on riittävän iso pöytä.
•  Vältä pinoja, kasoja ja kekoja – ne sitovat turhaan energiaasi.
•   Pidä työhuone siistinä ja rojuvapaana.
•  Tyhjennä työpöytä saatuasi työn päätökseen ja päivän päätteeksi. Uusi projekti on parempi aloittaa puhtaalta pöydältä.
•  Mitä näet kun nostat katseesi näytöltä? Kaunis maisema, kuva perheestä tai harrastuksesta – mitä tahansa, mikä tuo sinulle iloa ja hyvää mieltä!
•  Pyri sijoittamaan työtuoli ja työpiste niin, että olet kapteenin asemassa. Pöytä mahdollisimman kauas ovesta ja katse ovelle päin.


Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest