Blogi


Näytä minulle eteisesi, niin kerron millaista väkeä teillä asuu.

tuntu 03.01.2012

Fengshui-ajattelussa kiinnitetään huomiota siihen, miten ja millaista energiaa kotiin tulee. Siksi tarkastelussa on pääoven ja sisäänkäynnin ympäristö ja toimivuus. Ajatellaan, että ulko-ovi on ikään kuin kodin suu, josta energia virtaa sisään ja edelleen kaikkiin huoneisiin.
Sisääntulosta katsotaan ensisijaisesti mahdolliset oveen kohdistuvat sha chi kulmat (negatiivista tai aggressiivista energiaa), jota aiheuttavat esimerkiksi pylväistä tai viereisistä rakennuksista kohdistuvat terävät kulmat, jotka kohdistuvat sisääntuloon.

Ulko-ovi tai huoneiston ovi kertovat paljon kodin asujista. Toivotetaanko ovella vieraat tervetulleiksi, vai onko vastassa kieltojen rivistö? Eteinen on samalla käyntikorttisi ja porttisi ulkomaailmaan. Eteisen selkeys, avaruus ja valoisuus luovat symbolisestikin miellyttävän portin kotiin.

Ulko-ovi ja sen lähiympäristön tulisi olla siisti ja toimiva. Käytännössä tämä tarkoittaa että ovikello, lukot ja valaistus toimivat ja että ovi ja sen ympäristö ovat rojuvapaata aluetta ja muutenkin siistissä kunnossa. Sisääntuloa voidaan voimistaa esimerkiksi maalamalla ulko-ovi, siistimällä oven ympäristö ylimääräisestä tavarasta, huolehtimalla riittävästä valaistuksesta sekä tuomalla ulko-oven eteen esim. kukkaistutukset tai pihalyhdyt (2 kappaletta, yksi oven kummallekin puolelle). Ovelle voidaan myös lisätä kranssi, kukkia, kynttilöitä tai muuta asukkaiden mielestä kaunista symboliikkaa, joka toivottaa ovesta sisääntulijat tervetulleeksi.

Ovelta sisään siirtymisen ei tulisi muistuttaa 400 metrin estejuoksua, vaan kotiin pitäisi päästä esteettömästi. Koti on meille levon, yhdessäolon ja rentoutumisen paikka. Jos sinne päästäkseen joutuu pinnistelemään ensin yli kenkävuorien ja roskapussien ei rentoutuminenkaan ala heti ovesta astuessa.

Tunnustele myös miltä kodissasi tuoksuu. Millainen tuoksu ja näky ottavat sisään tulijan vastaan ja hyvästelee lähtiessä?

Peiliä ei pyritä sijoittamaan ulko-ovea vastapäätä, sillä peilin ajatellaan heijastavan kotiin tulevan energian takaisin, ilman että se ehtii kulkemaan kodin muihin huoneisiin. Peilit moninkertaistavat muutenkin symbolisesti sen mitä ne heijastavat.
Tarkkaile, heijastuuko eteisen peilistä täpötäysi naulakko vai kenties jotain kaunista. Voit myös tarkistaa, löytyykö eteisestäsi helposti henkari vieraasi takille, eli onko elämässäsi ja asunnossasi tilaa ystävillesi ja uusille tuttavuuksille.

Alla olevissa esimerkeissä taloon sisään tuleva energia on mielestäni rauhallinen ja kodin sisääntulo selkeä. Sisääntuloa korostamalla voidaan lisätä ja voimistaa kotiin tulevaa energiaa.

 

Kuvat vuoden 2009 asuntomessuilta.Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest