Blogi


Paikka kaikelle mitä teen

tuntu 19.05.2014

Tämä blogi käsittelee nuoren huoneen sisustusta fengshuin avulla. Fengshuissa olennaista on huoneen aistiminen kaikilla aisteilla ja se, että kaikki on tasapainossa keskenään. Värien, valon ja varjon tasapaino on tärkeää.

Mitä teen huoneessani?

Vietän lähes koko aikani huoneessani. Siellä nukun, puen ja meikkaan, katson elokuvia ja tv-sarjoja, luen, opiskelen, vietän aikaa kavereiden kanssa ja usein jopa syön. Suurimman osan ajasta olen kuitenkin netissä. Huoneeni on melko iso, joten sinne mahtuu helposti isompikin määrä kavereita viettämään aikaa. Työpöytää minulla ei ole, joten teen lähes kaiken sängylläni.

Mikä toimii ja mikä ei?

Mielestäni huone on parhaimmillaan, kun se on tilava ja sisustettu jonkin tietyn värin tai teeman mukaan kuitenkin asujansa näköiseksi. Jos huone on kovin pieni, voi kavereiden sinne mahduttaminen olla vaikeaa. En viihdy sotkuisessa tai tyhjässä huoneessa. Myös huoneen raikkaus on minulle tärkeää, sillä tunkkaisessa huoneessa ei ole hyvä olla. Koska vietän paljon aikaa huoneessa kavereideni kanssa, on sohva tai nojatuoli hyvä idea. Minulla on paljon vaatteita, joten pidän vaatehuoneesta enemmän kuin vaatekaapista. Huone näyttää siistille ja yhtenäiselle, jos siellä on muutamaa pääväriä, joista yksi voi olla vaikka seinissä ja loput vain pienempänä tehosteena tyynyissä ja matossa. Tehosteväriä voi myös vaihdella vuodenajan mukaan. Etenkin kesällä hyvin tummat värit voivat olla turhan raskaita, joten suurilla alueilla kannattaa suosia kevyempiä värejä. Huoneen väritystä valitessa huomioin, mitä variä minulla jo on, jotta kaikki sopiii yhteen. Pienet yksityiskohdat huoneessani ovat tärkeitä, sillä ne näyttävät hyville ja kertovat kiinnostuksen kohteistani. Erilaiset pienemmät valonlähteet tuovat tunnelmaa ja niitä voi sijoitella eri puolelle huonetta. Jos huoneessa on vain yksi iso kattovalaisin, se paistaa helposti silmiin ja huone näyttää valjulle. Viltit, peitot ja tyynyt ovat helppoja tapoja sisustaa huonetta. Huoneeni teema on kauniit kaupungit, joten olen laittanut huoneeseeni julisteita niistä. Julisteiden lisäksi huoneeseen voi laittaa tyynyjä ja tauluja joissa on kuvia teemaan liittyvästä asiasta. Pöydälle tai hyllylle voi laittaa kuvia kavereista, perheestä, lemmikistä tai jostain muusta tärkeästä asiasta. Seinälle voi tehdä kollaasin.

Haastattelu

Haastattelin sisustuksesta myös 16-vuotiasta kaveriniani.

Mitä teet huoneessasi? Teen huoneessani suunnilleen kaikkea, nukun, teen läksyt, luen, urheilen… En yleensä ole huoneessani kavereiden kanssa, koska he saattavat sotkea sen. En myöskään syö siellä.

Onko huoneesi ulkonäkö sinulle tärkeä? On! Pyrin tekemään kaikesta viihtyisän ja tilavan näköistä niin, että värit sopivat toisiinsa ja tavarat eivät ole missä sattuu. Matto ja verhot ovat tärkeitä ja niiden on oltava oikean värisiä. Tykkään siitä, että huoneessani on muutama sisustukseen sopiva koriste.

Haluaisitko muuttaa jotain huoneessasi? Huoneeni pitäisi olla joko todella iso tai sitten aika pieni ja yksinkertainen. Haluaisin, että huoneessani olisi oikea lattia, koska en pidä muovimatosta joka siinä nykyään on. Toivoisin myös, että värit sopisivat paremmin yhteeen.

IMG_2264 IMG_2272 IMG_2278 IMG_2268Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest