Blogi


Rojusta luopuminen

tuntu 05.08.2011

Eräs ystäväni tyhjentää kotiaan elämänmuutoksen edessä. Hänen innoittamanaan päätin kirjoittaa muutaman rivin tavaroiden energiakuormasta.

Space clearing – eli suomeksi rojun raivaus on yksi hyvistä ja tärkeistä keinoista parantaa ja selkeyttää kodin energioita.
Tavaroita läpikäydessä on hyvä sauma tarkistella myös omaa suhdetta erilaisiin kapineisiin ja niiden tarpeellisuuteen.

Kamoista eroon pääseminen on kuitenkin prosessin huipennus ja päätös. Sitä ennen pitää päästä irti siitä pelosta ”mitä tapahtuu jos heitän nämä tavarat menemään”. Joskus joku rakas tavara pitää sisällään niin paljon muistoja ja tunteita, että siitä irtipäästäminen tarkoittaa pään sisällä irtipäästämistä jostain ihmisestä, elämänvaiheesta tai unelmasta.

Tilanne voi olla myös sen kaltainen, että johonkin hankintaan on käyttänyt paljon rahaa ja siitä irtipäästäminen voi tuntua sijoitettujen rahojen menettämiseltä. Ei halua nähdä, että 20 vuotta sitten ostettu sohva ei ole enää siinä samassa terässä ja samanarvoinen kuin mitä se uutena oli.

Kaikesta ei tietenkään pidä luopua ja itselle rakkaat ja hyvää oloa tuottavat tavarat pitääkin säilyttää. Mutta missä meneekään se raja?
Voinko säilyttää tuolia jolla ei voi istua, mutta se on saatu mummolta muistoksi tai kaiuttimia, joita ei voi raahata mukana, mutta niihin on sijoittanut paljon rahaa. Siinäpä se.

Jos päätät aloittaa rojunraivauksen, voit aloittaa sen itselle helpoimmista kohteista.
Tavaroita voi jaotella esim. kolmeen kategoriaan:

1. säästetään
2. harkitaan
3. luovutaan.

Tällä pääsee jo vauhtiin.Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest