Blogi


Terveisiä asuntomessuilta

tuntu 24.07.2011

Kävin tutustumassa tämän vuoden asuntomessuihin Kokkolassa. Messualueen talot olivat kauniissa ympyrän muodossa alueella, joka on rakennettu täyttömaalle – ikään kuin meren päälle. Näkymät ovat aavat ja kauniit, meritunnelma on läsnä joka puolella. Tarkastelin ja aistin alueen tunnelmia myös fengshuin näkökulmista. Tässä tulee messuilta poimittuja havaintoja kuvien ja huoioiden muodossa.

Ensimmäinen havainto on wc:stä. Peili on riittävän suuri, niin suuri että siitä heijastuu peilaaja kokonaisuudessaan. Lisäksi peili on ehyt ja se on kehystetty. Kaikki hyviä juttuja fengshuin kannalta.

 

Toinen kuva on kauniista kylpyhuoneesta. Vaikka kylpyhuone onkin energialtaan voimakkaasi jangmainen, on sitä pehmentämään tuotu mielestäni hienosti vaaleat paneelit. Puuelementtiä tuovat myös kasvit, jotka tässä tilassa ovat mahdollisia ikkunoidan ansiosta. Pidän myös ammeen aaltoilevasta muodosta.

 

 

 

 

Keittiökuvia tarttui mukaan useampiakin, tässä yksi niistä. Kyseisessä keittiössä on hienosti huomioitu vesipisteen ja lieden väliin jäävä laskutila. Lieden ja vesipisteen ei olisi fengshuin mukaan hyvä olla vierekkäin. Niiden välissä kaivataan aina puu-elementtiä, joka tässä tapauksessa on toteutettu kauniilla puutasolla. Tämä keittiö tuntuu minusta kodikkaalta, kutsuvalta ja lämpimältä, juuri tuon puun tuoman lämmön kautta.

 

Olohuoneet olivat luonnollisesti hienosti stailattuja ja kodit muutenkin katselua varten tyylitelty viimeistä piirtoa myöten. Jotkut kodit nousivat esiin omilla persoonallisilla otteillaan. Tässä olkkarissa/työhuoneessa oli nostettu oman tyylisiä ja itseä mielyttäviä esineitä kauniisti esille. Huoneeseen tulee värikkään tapetin ja tummien pintojen kautta jing-energiaa, mikä sopiikin lukunurkkaukseen hyvin. Huoneessa on myös avaruutta, ilmavuutta ja raikkautta, sekä tiettyä kulmikkuutta, jolloin myös jang-energia toteutuu hyvin.

 

 

Kaktukset eivät fenghsuin mukaan ole ehkä kaikista suositeltavimpia kasveja, ainakaan makuuhuoneeseen. Toki, jos ne tuovat asujalle hyvää energiaa ja ovat hänestä kauniita – silloin ne kuuluvat kyseiseen kotiin. Itselleni nämä piikkikaverit toimivat paremmin aavikon somistajina kuin kodin kaunistajina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Messuilla oli mitä hienoimpia lastenhuoneita. Poimin kuvien muodossa niistä talteen muutamia. Tässä kuvassa on hyvää mielestäni fengshuin kannalta lapsille sopivalla korkeudella olevat puiset säilytyskalusteet, joihin lapset saavat itsekin laitettua tavarat leikkien jälkeen järjestykseen. Myös kaunis ruusutapetti tuo kodikasta tunnelmaa leikkihuoneeseen.

 

Tässä huomioita messujen sisätiloista. Ulkotiloihin palataan vielä toisen kerran!Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest