Blogi


Työpisteen tai opiskelunurkkauksen sijoittaminen kotona

tuntu 15.11.2011

Työlle tai opiskelulle osoitetaan kotoa usein se pieni nurkka, mikä muulta sisustukselta tai tavaroilta on jäänyt vapaaksi. Toisaalta töitä tehdään läppärin ääressä lattialla löhöillen tai kauniissa ja esteettisessä työhuoneessa. Oli tilanteesi mikä tahansa, on työpisteen sijoittelussa hyvä huomioida fengshuin kannalta muutama seikka.

Mihin ilmansuuntaan se nyt pitäisi sitten laittaa?

Fengshuissa koti jaetaan yhdeksään elämän osa-alueeseen, ilmansuuntien mukaan. Näillä alueilla on omat tarkoituksensa ja numeronsa. Työpisteen unelmapaikkoja ovat kodissa baguan alueet 1 (ura ja työ) ja 8 (tieto ja viisaus). Alue 1 sijaitsee pohjoisessa ja alue 8 koillisessa. Tosin muutkin alueet ovat mahdollisia. Työpisteen sijainti arvioidaan  fengshui-konsultoinnissa aina paikan päällä. Siinä huomioidaan työnluonne, kodissa asujien energiat sekä kodin pohjapiirustus.

No minne ei missään nimessä?

Työ- tai opiskelupisteen paikka ei ole makuuhuoneessa, jos vain on mahdollista sijoittaa se jonnekin muualle. Miksi makuuhuone ei ole sitten se paras paikka? Makuuhuone on pyhitetty levolle, hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Makuuhuone on luonteeltaan hyvin jinmäinen. Työ- ja opiskelupiste puolestaan on aktiivinen, jangmainen.

Toisaalta, haluatko nähdä työt viimeisenä illalla ennen nukkumaan menoa ja aamulla ensimmäisenä?

Jos makuuhuone on ainoa paikka työ- tai opiskelupisteelle, huomioi seuraavat seikat: pidä työpiste järjestyksessä ja sammuta sähkölaitteista virta nukkumaan mennessä. Eli laita läppärin kansi kiinni ja poista virtajohto seinästä. Pidä työpiste hyvässä järjestyksessä ja pinot poissa. Pyri tyhjentämään pöytä aina turhista papereista ja päättyneistä projekteista. Tämä sama ohje koskee myös työpisteitä, jotka sijaitsevat muualla kuin makuuhuoneessa :)

Kapteenin asema

Työpöytä pyritään sijoittamaan niin sanottuun kapteenin asemaan. Tämä tarkoittaa sellaista istumasuuntaa, jossa työpöydän ääressä istuva näkee esteettömästi ovelle. Tässä asetelmassa istujan selusta on turvattu ja hänen ei tarvitse joka kerta kääntää päätään nähdäkseen ketä ovelta on tulossa. Työpöytää ei myöskään pyritä sijoittamaan suoraan oven ja ikkunan väliin. Jos mahdollista, niin kapteenin asemasta on näkymä oven lisäksi myös ikkunalle. Tekstin lopussa olevasta kuvasta näät pari esimerkkiä kapteenin asemasta.

Työpöytä ja -tuoli

Työpöydän tulisi olla riittävän suuri. Fengshuin kannalta paras työpöydän materiaali on puu, mutta toki muutkin käyvät. Työpöydän kokoon vaikuttaa tietenkin myös sen ääressä vietetty aika. Jos kotona katsotaan vain pikaisesti sähköpostit, voi työpisteen koko olla vaatimattomampi. Jos kotityöpisteen äärellä taas vietetään aikaa enemmänkin, on silloin syytä kiinnittää huomiota pöydän ja tuolien materiaaleihin ja kokoon. Työtuolia valittaessa on hyvä ottaa huomioon ergonomia. Selkänojan olisi hyvä olla tukeva ja tuolin muutenkin jämäkkä. Fengshuin mukaan ajatellaan, että mitä parempi työskentely-ympäristö voidaan taata, sen helpompi on tehdä työtä ja olla luova.

Kiinnitä huomiota myös työhuoneen valaistukseen sekä siihen, että kun nostat katseesi näytöltä sinua kohtaa kaunis ja inspiroiva näkymä.
Ota yhteyttä

Mari Perlinen
041 438 5733
Kivikorvenkuja 16
70870 HILTULANLAHTI

Valitse tämä vahvistaaksesi, että tämä ei ole roskapostia
 
© Fengshuisuunnittelu TUNTU 2011
Tuntu Facebookissa
Follow Me on Pinterest